759440.jpg
Meillä oli kainona toiveena, että vuorenvarmasti jo nyt SM-Turkuun 2007 tulostaan varmat ilmoittautuisivat ajoissa kisoihin (eikä viimeisenä päivänä, 31.7.2007). Tämä viesti on ilmiselvästi luettu ja toimittu sen mukaan, sillä viikonloppuna oli tullut aikamoinen läjä sähköposteja. Sähköisiä lomakkeita on ahkerasti täytetty. Näin sihteeri voi vähitellen väljän aikataulun puitteissa tehdä noita osanottajakirjauksia tuonne tulospalveluohjelmaan. Silmät sikkurassa viime tingassa tietoja kirjaten virhemahdollisuudet kasvavat. Käytämme Suomen Urheiluliiton kilpailuissa hyväksi todettua Reeflinen tulospalveluohjelmaa. Yritimme tuota ohjelmaa turhaan istuttaa Windows Vista käyttöjärjestelmään. Vanhassa vara parempi, sillä ohjelma toimii loistavasti Windows XP:ssä.

Luemme mielenkiinnolla liiton (SVU) Sana on vapaa -palstalta veteraaniurheilijoiden keskustelua kilpailujen järjestelyistä. Veteraani on ymmärrettävästi tottunut sujuvaan kilpailuun missä aikataulut täsmäävät, tulospalvelu toimii ja palkinnot saa ajallaan. Tämän kirjoittaja (Christer Sundqvist) ihmettelee miten ennen vanhaan osattiin järjestää kisoja ilman näitä modernille ajallemme tyypillisiä tietokoneita. Varmaan ihan hyvin. Tulosliuskat kirjoitettiin nätillä käsiajalla puhtaaksi tai naputeltiin Remingtonilla paperille. Hattu kourassa tämä paperi vietiin sitten paikallislehden toimitukseen ja toimittaja uteli kisoihin liittyviä kuulumisia ja näin tyydytettiin tulevina päivinä taas lehden lukijoiden tulosnälkää. Nyt kun lehtiin lähettää sähköpostilla tulosliuskoja saa olla todella mielissään jos edes osan tuloksista julkaisevat puhumattakaan, että olisivat kiinnostuneita kisojen tapahtumista.

Nostalgian kaipuuta voi tyydyttää Yleisradion Elävässä arkistossa. Kuunnelkaa esimerkiksi Paavo Noposen radio-ohjelmaa vuodelta 1978 missä on äänessä mm. turkulaiset juoksijat Paavo Nurmi ja Harri Larva. Ohjelmassa kuulemme myös ääninäytteitä näiltä urheilijoilta: Hannes Kolehmainen, Ville Ritola, Ville Pörhölä, Väinö Kokkinen, Paavo Yrjölä ja Veikko Hakulinen. Rentoa juttelua!