Tällä hetkellä on käynnissä 5000 m ja 10000 m kävely. Rataa kiertää upea joukko nuoria mieskävelijöitä. Ilma on hiostavan kuuma, mutta onneksi takasuoralla on vilvoittava vesi- ja sieniasema. Se on vilkkaassa käytössä aivan kuten varoitustaulukin!

Maaliin on tulossa ensimmäisenä Kunto-Pirkkojen Heikki Lahtinen (M60) 5000 m matkalla. Hyvä Heikki! Vain 14 sekuntia hänen perässään porhalsi maaliin hyväntuulinen Jari Vatanen (M50). Maaliin tulee hikisiä miehiä solkenaan. Upeaa venymistä osoitti äsken Harjun Urheilijoiden Reijo Kontio, joka sopivasti menoaan rentouttaen tuli maaliin Suomen mestarina sarjassa 65-vuotiaat miehet.

Tuoreita Suomen mestareita: Pasi Moisander (M35), Jari Vatanen (M50), Asko Turkki (M55), Heikki Lahtinen (M60), Reijo Kontio (M65).

Lopulliset tulokset saadaan jakoon noin kello 16.00.

Kello on nyt 15.08 ja kaikki kello 14.00 matkaan lähteneet kävelijät ovat urheasti taistellen päässeet maaliin asti. Haastattelin kävelytuomareita ja minulle sanottiin, että kävely oli teknisesti varsin kelvollista. Vain yksi kilpailija jouduttiin valitettavasti ottamaan pois radalta ennen aikojaan.

Matkaan päästettiin kello 15.10 vanhemmat kävelijät. Niistä tulee juttua pikapuolin. No niin, nyt on kävelty 10 minuuttia ja taulu on pysynyt aika siistinä. Tsemppiä kävelijät!